Kultúra

Indoklás nélkül rúgták ki az SZFE pszichológusát

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése indoklás nélkül szerződést bontott az intézmény pszichológusával, Szili Katalinnal november végén, olvasható a Magyar Narancs hírében. A lap azt írja, hogy a klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta saját cégén keresztül 2019 márciusa óta biztosított az SZFE diákjainak életvezetési tanácsadást, akik félévente maximum tíz alkalommal ingyenesen vehettek részt az egyéni tanácsadó üléseken.

Mint a hírből kideről, Szarka Gábor kancellár november 26-án aláírta Szili szerződésének felbontását, mindezt úgy, hogy az új vezetés képviselői soha nem találkoztak és nem beszéltek a pszichológussal. Ez egy nappal azután történt, hogy Novák Emil rektorhelyettes indoklás nélkül elbocsátotta a formálisan a próbaidejét töltő, de évek óta kutatóként az SZFE-n oktató Faur Annát.

Az elmúlt pár kaotikus hónapot leszámítva mindig várólista volt, körülbelül még egyszer ugyanennyi heti óra kellett volna ahhoz, hogy mindenki hozzáférjen várakozás nélkül a tanácsadáshoz. Azokat a hallgatókat, akik a felmondási időben jártak hozzám, részben vagy teljesen pro bono viszem tovább én és más, önként jelentkező kollégák

– nyilatkozta Szili Katalin a lapnak, akihez olykor oktatók is fordultak különböző egyetemi ügyekben.

A szeptember elején felállított blokád kezdete után nem sokkal több mint negyven pszichológus jelentkezett, hogy a kialakult krízishelyzetben ingyen segítséget nyújtsanak az SZFE hallgatóinak.

Kapcsolódó
Enyedi Ildikó és több mint húsz tanárkollégája áll el az osztályindítástól az SZFE-n
Nem látják szakmailag elfogadhatónak és biztosítottnak az oktatás feltételeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik