Kultúra

Grecsó Krisztián: „Mennyi apróra metélt gyereksors kell még, hogy világos legyen, a család az család”

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Az író a Facebookon állt ki azok mellett, akiktől elvették az örökbefogadás lehetőségét.

Hány újszülöttnek kell még csecsemőotthonok rémült magányban lesni az árnyak kegyét, egy apró érintést. Miközben gyerektelen felnőttek könyörögnek boldogságért égi istenekhez, rimánkodnak alapítványi félisteneknek, tegyeszes összekötőknek

– firtatja Grecsó Krisztián a napokban egyre több civilnél és közszereplőnél is felbukkant „A család az család” logós-címkés Facebook-posztjában annak kapcsán, hogy az alaptörvény és örökbefogadási törvény módosítása miniszteri engedélyhez köti azt, hogy egyedülállók örökbe fogadhassanak, ami jelentősen megnehezíti a folyamatot, azt pedig, hogy azonos nemű párok örökbe fogadhassanak, gyakorlatilag ellehetetleníti. Az író a hazai törvények nyomán külföldre örökbe adott gyerekek sorsán is elmerengett:

Miért érdeke és kinek, hogy a melegekre kenve az egészet, inkább Olaszországba kerüljenek a gyerekek, minthogy olyan szülőjük legyen, akit az alkalmassági valamelyik akadálya közben elhagytak, és nem adott nekik az élet másik szerelmet, de csurig vannak felelősséggel és szeretettel. Kinek a zsebébe megy a meleg gyűlölettel eltakart olasz gyerekvám? (…) Milyen családban nőtt fel az, és mit gondol a saját gyerekéről és édesanyjáról, aki nem érti, hogy a család az család.

– írta Grecsó Krisztián, aki maga is örökbefogadó szülő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik