Kultúra

Húsz új Star Wars- és Marvel-sorozattal száll be a streamingháborúba a Disney

Disney Plus
Disney Plus
Új tartalmakkal árasztják el a Disney Plust a következő években.

A Disney láthatóan nem akar lemaradni a streaming-szolgáltatók versenyében. A Warner Bros. történelmi döntése után, miszerint jövőre az összes nagy filmjüket az HBO Maxon is bemutatják a mozis premierrel egyidőben, ők is prezentálták, mi várható a következő pár évben.

Kapcsolódó
Új korszakot hoz a filmnézésben az HBO Max és a Warner nagy bejelentése
A Warner Bros filmstúdió csütörtök este jelentette be, hogy új nagy filmjeit egy időben mutatják majd be a mozikban és az HBO Maxon, egyelőre csak Amerikában.

Az elmondottak alapján abszolút a Disney Plus kerül a cég stratégiájának középpontjába: a következő pár évben tíz Star Wars-sorozat, tíz Marvel-sorozat, 15 Disney és Pixar  animációs film, valamint jópár élőszereplős film debütál majd egyenesen a cég tavaly indult streamingszolgáltatásán, amely már átlépte a 86 millió feliratkozót, úgy, hogy számos országban – például nálunk – még nem is elérhető.

A Star Wars-projektek listákán szerepel többek között egy Lando- és egy Obi Wan Kenobi-sorozat, egy animációs széria, ami A klónok háborúja sztoriját gondolja tovább, egy Star Wars: Visions címen futó antológia-sorozat, emellett pedig R2-D2 illetve C-3PO is kap egy saját sorozatot A Droid Story címen. A Marvel Studios pedig szintén egy rakás projektet jelentett be Loki- és női Hulk-sorozattól kezdve Iron Man-spinoffig. Ahogy sejthető, mindez nem olcsó mulatság, a Variety szerint a Disney 8-9 milliárd dollár körüli összeget szán Disney Plus-tartalomra a következő pár évben. De hát ki mondta, hogy könnyű megnyerni egy streamingháborút?

Az online bemutatók térnyerése persze sok alkotónak nem tetszik, a legmarkánsabban eddig a mozikért gyakran kiálló Christopher Nolan olvasott be a Warner Bros.-nak, és van gyártó cég, amely jogi lépéseket is fontolgat:

Kapcsolódó
Nemcsak Christopher Nolan akadt ki a Warner Bros és az HBO Max bejelentésén
A Legendary Entertainment jogi lépéseket helyezett kilátásba a stúdió bejelentése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik