Kultúra

Új korszakot hoz a filmnézésben az HBO Max és a Warner nagy bejelentése

Clay Enos / Warner Bros. Enterta / Collection ChristopheL via AFP
Clay Enos / Warner Bros. Enterta / Collection ChristopheL via AFP

A Warner Bros filmstúdió csütörtök este jelentette be, hogy új nagy filmjeit egy időben mutatják majd be a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón. Ez olyan blockbustereket is érint, mint a Dűne, a Mátrix 4, az Öngyilkos osztag 2, a Godzilla vs Kong, a Space Jam: A New Legacy és még számos egyéb, nagyobb érdeklődésre számot tartó film, összesen tizenhét darab, írja a CNN.

Igaz, ez egyelőre csak Amerikára vonatkozik, hiszen az HBO Max jelenleg csak ott működik, ám egy ugyancsak csütörtöki bejelentés szerint 2021 második félévében megkezdődik az HBO európai streaming szolgáltatásainak HBO Max-ra való átállása, mint ezt Andy Forssell, az HBO Max Global vezetője jelentette be a Web Summit konferencia egyik beszélgetése alkalmával.

Mindezt azután jelentette be a Warner, hogy a Wonder Woman 1984-et az idén már egy forradalminak titulált megoldással a mozibemutatóval együtt az HBO Max streamingszolgáltatón is bemutatja. Természetesen ez is csak az amerikai nézők számára opció, a filmet idehaza is rendesen mozikban vetítik majd.

Kapcsolódó
Még az idén jön a mozikba a Wonder Woman 1984, ha a koronavírus is úgy akarja
Amerikában formabontó módon egyszerre mutatják be mozikban és streamingszolgáltatáson.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a Warner ezt a lépését a koronavírus-helyzettel indokolta, miszerint a következő tizenkét hónapot így tudják a legkönnyebben átvészelni, mivel az amerikai mozik várhatóan még sokáig csökkentett kapacitással működnek majd. Arról egyelőre nincs szó, hogy innentől kezdve végleg minden bemutatójuk a mozipremierrel együtt érkezik a kisképernyőre is. A mozi haláláról szóló elemzések azt is figyelmen kívül hagyják, hogy a Warner csak egy stúdió a nagyok közül, a többiek még nem hoztak hasonló döntéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik