Kultúra

A Mandalorian, a Bosszúállók és a Stranger Things uralja a szórakoztatóipart

Netflix
Netflix
A nézők mondták meg, mit tartanak a legbátrabbnak és a leginspirálóbbnak.

Az NRG nevű piackutató cég kutatásai alapján összeállt egy 20-as toplista, amely a filmes, tévés és videójátékos franchise-ok megítéléséről. Állítólag több mint 350 ezer interjút végeztek, és mintegy hétszáz produkciót futtattak meg a megkérdezetteknél olyan szempontok alapján, hogy mennyire tartják az amerikai nézők bátornak, gondolatébresztőnek vagy épp inspirálónak. A cél az volt, hogy megállapítsák, mely brandek állják ki legjobb eséllyel az idő próbáját.

A fogyasztók nyitottak az olyan franchise-okra, amelyek fontos kulturális kérdéseket vesznek elő és új világokat teremtenek – olyanokat, amelyekben az optimizmus, sokszínűség és kíváncsiság inkább egyesít, semmint elválaszt minket

mondta Jon Penn, az NRG vezetője.

Nem túl meglepő, hogy a legjelentősebb franchise-ok élmezőnyét a Disney és a Marvel dominálja. A húszas toplista hetven százalékát az ő címeik adják, de azért a Netflix is megszerzett három helyet az első tízben. Az első három helyen a Mandalorian, a Bosszúállók és a Stranger Things végzett, a teljes sorrend itt található:

  1. The Mandalorian
  2. Bosszúállók
  3. “Stranger Things”
  4. John Wick
  5. Fekete Párduc
  6. A galaxis őrzői
  7. The Witcher
  8. Ozark
  9. Pókember – Irány a pókverzum
  10. Feketeözvegy
  11. Deadpool
  12. Thor
  13. Vasember
  14. Mario Bros.
  15. Toy Story
  16. Doctor Strange
  17. Pókember
  18. Coco
  19. Az oroszlánkirály
  20. Hamilton

A legbátrabb produkciók között olyanokat emlegettek, mint a vad jövőképekkel játsszó Black Mirror, a National Geographic Kozmosz-sorozata, az afro-amerikaiak filmes reprezentációja szempontjából történelmi jelentőségű Fekete Párduc, illetve az amerikai történelmet rappesítő Hamilton musical.

Kapcsolódó
Egész Amerikát leigázták a rappelő alapító atyák
Obamától Harry hercegen át Julia Robertsig mindenki rajong az államalapításról szóló musicalért, amire a Disney is rávetette magát. De vajon mi a vonzereje a rappesített töriórának?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik