Kultúra

Most már biztos, hogy Mads Mikkelsenre cserélik Johnny Deppet a Legendás állatokban

Luca Carlino/NurPhoto/AFP
Luca Carlino/NurPhoto/AFP
A dán ex-Hannibál lesz az új Grindelwald, Depp rajongói nem boldogok.

Alig pár nappal azután, hogy Johnny Deppet távozásra kérték fel, máris felreppentek a hírek, hogy a filmet jegyző Warner Mads Mikkelsennel tárgyal, mára pedig hivatalossá vált, hogy a tárgyalások sikerrel zárultak: Mads Mikkelsen veszi át Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok franchise hátralévő három filmjében. A hírt már a Warner is megerősítette.

A Legendás állatok 3. jelenleg is forog nem messze Londontól, és bár a forgatási munkákat úgy szervezték, hogy leállni ne kelljen Depp távozása miatt, a film premieridőpontja így is csúszott valamelyest, az eredetileg tervezett 2021 novembere helyett a jelenlegi tervek szerint 2022 júliusában kerül majd a mozikba. A két másik főszereplő, Eddie Redmayne és Jude Law már forgat.

Mint ismeretes, Deppnek az után kellett elköszönnie a franchise-tól, hogy elveszítette becsületsértési perét a Sun brit bulvárlap ellen, mely feleségverőnek nevezte őt Depp ex-neje, Amber Heard vádjai nyomán. Depp ezzel együtt a teljes gázsiját megkapta az egyetlen napnyi munkájáért, és rajongói támogatását sem veszítette el, sőt, az sem kizárt, hogy a karrierjétől sem kell úgy elbúcsúznia, ahogy azt a többi, hasonló vádakkal szembesült hírességnek kellett. Itt írtunk erről. A mostani hír hallatán újra felzúdultak, elég csak belenézni bármely, a hírről szóló angol nyelvű cikk kommentszekciójába: sokan újfent megfogadták, hogy ha nem Depp játssza Grindelwaldot, akkor bizony ők meg se nézik a további filmeket.

Kapcsolódó
Johnny Depp a filmjein felnőtt gyerekeknek köszönheti, ha túléli a családon belüli erőszak botrányt
Rengetegen keveredtek az utóbbi években szexuális zaklatási vagy családon belüli erőszakkal kapcsolatos botrányba, legtöbbjüket el is sodorta az ügy, Johnny Deppet viszont elkötelezett tömegek védik.

Mads Mikkelsen egyébként nem először merült fel a szerepre: a filmeket rendező David Yates eredetileg is őt szerette volna Grindelwaldnak, a Warner azonban Johnny Depp mellett kardoskodott. A dán Mikkelsen hazájában aratott szakmai sikerei mellett most már évtizedes nemzetközi karrierrel is büszkélkedhet, a legtöbben talán a Hannibal-sorozatból ismerhetik.

Kiemelt kép: Luca Carlino/NurPhoto/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik