Kultúra

Weeknd és Justin Bieber is háborognak a Grammy-jelölések miatt

American Broadcasting Companies, Inc. / ABC / AFP
American Broadcasting Companies, Inc. / ABC / AFP

A Grammy-díjakat odaítélő amerikai lemezakadémiát bírálta Weeknd, miután egyetlen jelölést sem kapott. A kanadai énekes Twitter-bejegyzésében 13,5 millió követőjének azt írta: a lemezakadémia korrupt maradt, továbbra sem átlátható a működése.

A lemezakadémia döntése, hogy nem jelöli a 30 éves énekest az idén megjelent After Hours című albumáért és Blinding Lights című toplistás számáért, értetlenséget váltott ki az egész zeneiparban. Sokan kritizálták a lépést, amellyel kizárták a díjmezőnyből a népszerű előadót, miközben más, gyengébb teljesítményű előadók komoly jelölésekhez jutottak – írja az MTI.

Grammy-díjak: Beyoncé 9, Taylor Swift 6 jelölést kapott
Jó napjuk volt a világ legnépszerűbb popdíváinak.

Az ágazati statisztikákat követő BuzzAngle szerint az After Hoursból 460 ezer példányt adtak el és több mint 1,7 milliószor streamelték, és ezzel az év harmadik legkeresettebb lemeze lett. A Blinding Lights pedig február óta szerepel a Billboards 100-as mezőnyének tízes toplistáján.

Harvey Mason Jr., a lemezakadémia elnöke közleményében azt írta, megérti Weeknd csalódottságát, őt is meglepte, hogy nem kapott jelölést a művész, ugyanakkor hozzátette, hogy minden évben kevesebb a jelölés, mint az arra érdemes előadó. Weeknd Mason elődjére, Deborah Duganra utalt, amikor a lemezakadémián tapasztalható korrupciót emlegette. Dugan ugyanis azt állította, hogy a szervezet egyes tagjai a lemezakadémia szavazásán barátaikat és kollégáikat juttatták előnyhöz.

Justin Bieber, aki négy jelölést kapott, azért bírálta a lemezakadémiát, mert ötödik, Changes című stúdióalbumát a popalbumok közé sorolták, pedig szerinte zeneileg inkább tartozik az R&B-kategóriába, és tudatosan R&B-albumnak is szánta ezt a munkáját. Mint írta, szereti a popzenét, de elvárja, hogy tiszteljék azt, amit csinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik