Kultúra

A New Yorker kirúgta neves újságíróját, aki Zoom értekezlet közben maszturbált

Jeffrey Toobin 27 évig dolgozott a lapnál.

A New Yorker magazin pár héttel ezelőtt függesztette fel egyik legismertebb szerzője, a jogi szakértőként publikáló Jeffrey Toobin munkaviszonyát, mert kiderült, hogy a férfi maszturbált egy, a Zoomon zajló szerkesztőségi megbeszélés közben október elején.

Kínosan hülye hibát követtem el, azt hittem, hogy nem megy a kamera. Azt hittem, elnémítottam a Zoomot, és senki nem fog látni

mondta akkor Toobin az esetet megíró Vice-nak, hozzátéve, hogy bocsánatot kér feleségétől, barátaitól és munkatársaitól.

Toobin november 11-én írta ki a Twitteren, hogy 27 év után kirúgták a New Yorkerből, de mindig szeretni fogja az újságot, hiányozni fognak neki a kollégái, és továbbra is alig várja majd, hogy olvashassa a szövegeiket.

A New Yorker szűkszavúan annyit nyilatkozott, hogy a belső vizsgálatuk eredményeként Toobin nem dolgozik többé a lapnál. Toobin amúgy a CNN jogi szakértője is, bár az eset után saját kérésére ott is szünetet kapott, de egyelőre nem tudni, hosszú távon megtarthatja-e pozícióját.

Toobin egyik leghíresebb műve az 1996-ban írt The Run of His Life: The People v. O. J. Simpson című könyv, amelyet pár évvel ezelőtt sorozatként adaptáltak Cuba Gooding Jr.-ral, John Travoltával és David Schwimmerrel a főszerepben.

Kiemelt kép: Vivien Killilea/Getty Images for PSIFF/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik