Kultúra

Kelemen Csaba özvegye felszólítja Blaskó Balázst, hogy ne menjen el férje temetésére

Az Egri ügyekhez eljuttatott nyílt levélben szólítja fel Blaskó Balázst az október 26-án, koronavírusban elhunyt Kelemen Csaba, az egri Gárdonyi Géza Színház színészének özvegye, hogy ne menjen el férje temetésére. Lengyel Edina szerint a színház szerdán mégis kinevezett igazgatója se részvétnyilvánítással, se bármilyen segítség felajánlásával nem kereste fel, így Kelemen özvegye sem Blaskót, sem a feleségét nem akarja látni a búcsúztatáson. A levél teljes terjedelmében az alábbiakban olvasható.

Nyílt levél Blaskó Balázs igazgató úr és Saárossy Kinga művésznő részére

Feladó: Kelemen Csabáné Lengyel Edina

Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója, elhunyt férjem utolsó színházi darabjának rendezője, 31 évig színész munkatársa, sem részvétnyilvánítással, sem bármilyen segítségnyújtás felajánlásával nem keresett fel.

A tragikus eseményt követő napokban semmilyen jelét nem adta annak, hogy férjemet a színház saját halottjának akarja tekinteni. Majd ezek után felesége Saárossy Kinga előzetes hozzájárulásom és engedélyem nélkül az interneten nyilvánosságra hozta férjem temetésének időpontját, mindebbe félreérthető módon belekeverve arra illetéktelen személyt.

Mindezek után úgy határoztam, több fájdalmat, keserűséget nem vállalva, nem kívánom, hogy férjem temetésén, búcsúztatásán Blaskó Balázs és Saárossy Kinga megjelenjenek.

Kérem a fentiek tudomásul vételét és kegyeleti jogaim tiszteletben tartását!

Kelemen Csabáné Lengyel Edina

Kelemen Csaba utoljára október 10-én szerepelt egy előadásban, de egyes kollégái már észlelték rajta az egészségromlást, viszont még nem tudták, hogy fertőzött. Ahogy korábban mi is megírtuk, ennek ellenére az előadás többi résztvevője közül senki sem került házi karanténba, noha a kontaktszemélyeknek tíznapos karantént ír elő a jogszabály. Blaskó Balázs azzal védekezett akkor, hogy „a népegészségügy malmai őrölnek túl lassan” és nem ő követett el mulasztást azzal, hogy nem kerültek házi karanténba a fertőzöttek kontaktjai.

Mirkóczki Ádám zsarolásra hivatkozva mégis Blaskó Balázst nevezi ki színházigazgatónak
Az egri polgármester szerint színtiszta politikáról van szó.

Kiemelt kép: Komka Péter / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik