Kultúra

A BTS és Lady Gaga győztek a budapesti MTV EMA-gálán

Mások mellett a BTS-t, Lady Gagát, a Coldplayt, David Guettát és Cardi B-t is díjazták az MTV Europe Music Awards (EMA) vasárnapi rendhagyó gáláján, amelyet a járványhelyzet miatt online közvetítettek Londonból és most első alkalommal a magyar fővárosból.

Az eseményen a koreai K-pop szupersztárja, a BTS öt jelöléséből négyet is elnyert, az öt kategóriában jelölt Justin Biebernek egy klip közreműködőjeként mindössze egyharmad díj jutott és Lady Gagának is csak egy a hét jelöléséből. A regionális jelöltek közül a rajongók szavazatai alapján a magyar győztes Dzsúdló (Juhász Márton), a hazai pop/trap színtér népszerű előadója lett – olvasható az MTI hírében.

Idén London mellett Magyarország a régióban elsőként volt társházigazdája a világ legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának, az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített rendezvénynek. Az eseményhez kapcsolódó televíziós és online közvetítést 180 ország mintegy egymilliárd nézője követhette, a fellépések a világ minden táján zajlottak. A magyarországi házigazda Palvin Barbara szupermodell és David Guetta világhírű francia dj-producer volt.

Nem tudni, mennyibe kerül az MTV EMA megrendezése az országnak
Most először lesz Budapest a helyszín, ám a díjátadó csak virtuális lesz.

Az is kiderült, hogy jövőre is Magyarországon rendezhetik a gálát, ezúttal már a várakozások szerint élőben.

Kiemelt kép: Jung Yeon-je / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik