Kultúra

Nem vetíti a magyar Cinema City a Trollok a világ körült

A Cinema City magyar mozijaiban nem kerül műsorra a Trollok a világ körül, minthogy a mozihálózat ás az animációs filmet forgalmazó UIP Duna nem tudott megegyezni a részletekről, írja az IGN. A döntés elég fájdalmas mindkét félnek, hiszen a Trollok folytatása az ősz egyik olyan filmje, ami viszonylag nagy közönségre számíthat és nem vonták ki az idei premiernaptárból, és bizony, a moziknak nagy szüksége lenne mindenre, amivel közönséget tud behívni, a forgalmazó meg nyilván azt szeretné, hogy sokan lássák a filmet.

Az IGN rámutat arra is, hogy a négy évvel ezelőtt bemutatott Trollok százötvenezer nézőt vitt be a hazai mozikba, és bár ennyi a második filmtől nem várható, azért szép nézettségre számíthatna, hisz a családi filmek még most is viszonylag jól teljesítenek a magyar mozikban, a Scooby!-t például több mint százezren látták.

A Trollok a világ körül egyébként is problémás eset, Amerikában is volt probléma abból, hogy a gyártó mozi helyett VOD-on akarta bemutatni a filmet, ám a hazai helyzethez a Cinema City PR-igazgatója, Buda Andrea szerint ennek nincs köze. A film ezzel együtt azért mozikba kerül itthon, sőt, már az október 23-i hosszú hétvégén is nézhető volt, csak épp nem a Cinema City mozijaiban.

Kiemelt kép: Universal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik