Kultúra koronavírus

Koronavírusban halt meg Kelemen Csaba színész

65 évesen hunyt el. Egerben főleg Dobó Istvánként emlékeznek rá, de olyan sikeres sorozatokban is szerepelt, mint a Kisváros, a Szomszédok, az Angyalbőrben.

A Gárdonyi Géza Színház társulata megrendülten közölte a hírt, hogy október 26-án hajnalban meghalt Kelemen Csaba. A színész 31 éve a teátrum tagja volt, 1989-től játszott Egerben.

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1980-ban szerzett diplomát, 1982-ig a debreceni Csokonai Színház, 1982-89-ig a budapesti Radnóti Miklós Színház tagja volt.

Kelemen Csaba érdeklődött a közélet iránt is, színpadi szerepei mellett pedig játszott filmekben, illetve olyan sikeres sorozatokban, mint a Kisváros, a Szomszédok, az Angyalbőrben.

Kelemen Csaba az 1994-ben alakult Agria Nyári Játékok alapító tagja volt. Méltatásában azt írták, sok szerepében megőrzi az emlékezet, de számára talán a legkedvesebb Dobó Istváné volt az Egri Csillagok című musical előadásában.

A színház Facebook-oldalán arról is közzétett fotót, amikor  Egerben hétfő este kollégái és tisztelői gyertyagyújtással emlékeztek Kelemen Csabára, aki az Egri Ügyek szerint koronavírus-fertőzésben hunyt el.

A helyi portál úgy értesült, a színművész más betegségekkel is küzdött. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban kezelték Miskolcon, de életét az orvosok nem tudták megmenteni.

Kiemelt kép: Soós Lajos / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik