Kultúra

Trump szerint Sacha Baron Cohen egy görény, aki egyáltalán nem vicces

Csak pénteken mutatták be a kimondhatatlanul hosszú című Borat 2-t az Amazon Prime Videón, de máris nagy port kavart az elnökválasztási kampány által eleve feslpanolt amerikai közéletben. A legtöbbett hivatkozott jelenetben Donald Trump személyes ügyvédjét, Rudy Giulianit vezették meg nagyon. New York egykori polgármesterével egy szállodai szobában készítenek interjút arról, hogyan kezeli a Trump-adminisztráció a koronavírus-járványt. A kamuinterjút készítő nő (Maria Bakalova, aki Borat lányát játssza a filmben) ezután meghívja a 76 éves Giulianit egy italra. Miután a férfi leveszi a mikrofont, lefekszik az ágyra, és úgy tűnik, hogy a nadrágjába teszi a kezét. A filmben ezután a Boratot alakító Sacha Baron Cohen beront a szobába, miközben azt kiabálja:

Ő még csak 15 éves! Túl öreg magához!

A jelenetet Giuliani egyszerű fabrikációnak nevezte, szerinte semmi helytelen nem történt az interjút követően. A botrány viszont odáig gyűrűzött, hogy már Donald Trumpot is megkérdezték róla az Air Force One-on tartott sajtóeseményen, aki azt mondta, nem ismeri az ügy részleteit, de Sacha Baron Cohenről azért röviden kifejtette a véleményét.

Tudják, engem is megpróbált beugratni évekkel ezelőtt, és én voltam az egyetlen, aki azt mondta: Kizárt, ez a fickó egy szélhámos. Számomra ő csak egy görény.

Trumppal 2003-ban készített álinterjút Baron Cohen, ám Borat helyett akkor egy másik híres alteregóját használta: Ali G-t, a csekély műveltségű, ám annál magabiztosabb rappert. Az interjú elég hamar véget ért, miután Ali G elővezette nagy üzleti ötletét Trumpnak:

Az biztos, hogy a feketeöves provokátor brit komikusnak nehéz jobb marketinget elképzelni Trump szidalmainál. Nem lennénk meglepve, ha nemsokára ezzel reklámozná a filmjét.

Borat a saját lányával próbálja megvesztegetni Trump alelnökét
A Borat 2 előzetesében a koronavírussal is megküzdenek.

Kiemelt kép: Timothy A. Clary/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik