Kultúra koronavírus

Templomként működik tovább egy lengyel konditerem, hogy megkerülje a vírusszabályokat

Templomnak titulálta magát egy lengyel konditerem annak érdekében, hogy nyitva maradhasson. Miután fitneszteremként nem máködhet a jelenlegi vírust érintő korlátozások miatt, így talált kiskaput a szolgáltató, hogy üzemelhessen.

„Mivel a fitneszórák nem engedélyezettek, a mai naptól kezdve vallási összejöveteleket kínálunk az Egészséges Test egyházának tagjai számára. Nehéz elhinni? Ebben a világban minden lehetséges” – írta közleményében a krakkói székhelyű Atlantic Sports club a Facebookon. Hozzátették, edzőeszközöket áruló üzletet nyitnak, így valamit azért megtartottak a régi profiljukból.

A kreatív átalakítás a lengyel kormány azon döntését követte, hogy bezárta a legtöbb uszodát és edzőtermet annak érdekében, hogy megállítsa a koronavírus-fertőzések rohamos növekedését. A hétvégén bevezetett intézkedésekben szerepel az éttermek korai bezárása is országszerte, míg az esküvőket betiltják, a középiskolák pedig távoktatásra váltottak Varsóban és más, magas kockázatú, vörös zónákban.

Az egyházi istentiszteletek ezzel szemben továbbra is engedélyezettek a 38 millió lakos országban, mindaddig, amíg a hívek maszkot viselnek és betartják a látogatási korlátokat.

(MSN)

Kiemelt kép: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik