Kultúra

Tarr Béla tiltakozik az ellen, hogy filmjét az SZFE megszállására használják fel

Pár napja Vidnyánszky Attila után itt a színművészetis régi hierarchia megtartásáért küzdők legújabb célpontja: Novák Emil címmel jelent meg az Origón egy cikk, amely az SZFE új rektorhelyettesének pályafutását méltatja, többek között egy nagy sikerű Tarr Béla-film operatőreként emlegetve őt.

Tarr Béla szerint azonban ez nem igaz, ezért közleményt jelentetett meg a Színház.Online-on.

„Felháborított, hogy Novák Emil a Werckmeister Harmoniák operatőreként tünteti fel magát. Novák Emillel csak 3 napot forgattunk, amiből sajnos csak egy jelenetet tudtunk használni az elkészült filmben. Menet közben világossá vált együttműködésünk lehetetlensége. Ennek okait az Ő maradék méltóságának védelmében nem részletezném. Ezúton szeretném világossá tenni, hogy a Werckmeister Harmóniák fő és meghatározó operatőre Medvigy Gábor volt.

Ezt azért írtam le mert tiltakozom az ellen, hogy filmünket bármilyen vonatkozásban is felhasználják az SZFE megszállására

– közölte a filmrendező.

Tarr Béla: Ha nem viszed vásárra a bőrödet, csak egy nevetséges pojáca vagy
Nagyon bosszantja a 65. születésnapja, és kikéri magának, hogy bárki is öregnek nézze. De vajon mit lehet tenni a kozmikus elcseszettség ellen? És lesz-e Sátántangó 2? Interjú.

Kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik