Kultúra

Helyszíni és online programokkal indul csütörtökön a Margó Irodalmi Fesztivál

Bár a járványhelyzet egyre kevesebb nyilvános programot tesz lehetővé, a Margó Irodalmi Fesztivál szervezői megtalálták a módját, hogy élő és online programokat egyaránt felvonultatva tartsák meg a fesztivált. A fesztiválon érthető módon online vesznek részt a külföldi meghívottak, így a finn Sofi Oksanen, akinek Tisztogatás című regényét 38 nyelvre fordították le, valamint A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című világsikert jegyző svéd Jonas Jonasson, az amerikai költőlegenda, Billy Collins, és a skandináv krimiszerző Stefan Ahnhem.

A rendezvényen mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Tisza Kata és Závada Pál. A Margón rendhagyó irodalmi-zenei műsorával fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk kettőse. A 24.hu Dolgozószoba nevű beszélgetéssorozatának Grecsó Krisztián, Orvos-Tóth Noémi és Vámos Miklós lesz a vendége.

Margó fesztivál: Min dolgozik épp Grecsó Krisztián, Orvos-Tóth Noémi vagy Vámos Miklós?
A Margó fesztivál és a 24.hu közös programján három szerzővel három 24.hu-s újságíró beszélget arról, mi készül épp a szerzők dolgozószobájában, a beszélgetést bárki megnézheti ingyen.

A szervezők a járványügyi szabályokat figyelembe véve, a fellépők és a nézők biztonságát szem előtt tartva regisztrációt vezettek be, a látogatószámot csökkentik és a maszkviselést kötelezővé teszik, a további intézkedésekről pedig folyamatosan tájékoztatnak a felületeiken. A járványügyi intézkedések miatt a könyvvásárt hagyományos formában nem tartják meg, de a friss megjelenések a Bookline-nak köszönhetően online és a helyszínen is megvásárolhatók lesznek.

Mit érez a feleség, amikor rájön, a férfi megcsalja?
Erős lett a Margó idei kisfilmje.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként, a Bookline, a Volvo Autó Hungária, a Delonghi és az NKA támogatásával létrejött fesztivál napi programbontása itt látható.

A 24.hu a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár médiatámogatója.

Kiemelt kép: Sofi Oksanen (BORIS ROESSLER / DPA / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik