Kultúra

Margó fesztivál: Min dolgozik épp Grecsó Krisztián, Orvos-Tóth Noémi vagy Vámos Miklós?

Az alkotók akkor szeretnek beszélni a munkájukról, amikor befejezték. Vagy akkor se. De azért mi mégis megpróbáljuk kicsit faggatni őket a Margó Irodalmi Fesztivállal közös programunkon, ami a 24.hu-dolgozószoba címet viseli.

A beszélgetésekben három írót kérdezünk frissen elkészült, vagy befejezés előtt álló könyvükről, a keletkezés történetéről és körülményeiről: először, október 16-án este 6-tól Vámos Miklóst, akinek nemrég jelent meg Dunapest című új kötete, amelyben Újlipótváros, és azon belül is egy épület, a második világháború során csillagos háznak nyilvánított Pozsonyi út 38. és a vele egybeépült, svájci védettséget élvező Pozsonyi út 40. múltját és jelenét írja meg a szerző. Másnap, azaz október 17-én este 7-től Grecsó Krisztián kerül sorra, akinek novemberben érkezik az első gyerekeknek szóló verseskötete, Belefér egy pici szívbe címmel, október 18-án délután 5-től pedig Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus-terapeutával beszélgetünk az általa rég kutatott transzgenerációs szemléletről, és tavasszal megjelenő új kötetéről, a Szabad akaratról.

A járványügyi szabályok, valamint a nézők és a közreműködők biztonsága miatt a programokon a maszkviselés kötelező, és a látogatószám is korlátozott. A beszélgetésekre regisztrálni kellett, de a kedves olvasó ne fáradjon, a programok ugyanis már beteltek, így a Várkert Bazárban tartott beszélgetésekre már nem tudunk új nézőket fogadni – de a jó hír, hogy mindhárom beszélgetést élőben lehet majd követni a 24.hu Facebook-oldalán.

A 24.hu a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár médiatámogatója.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu, Marjai János /24.hu, Czimbal Gyula /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik