Kultúra

Tom Hanks szerint a világ (x)

Korunk egyik legsikeresebb filmszínészének és legmenőbb világsztárjának életrajzát a New York Times bestsellerszerzője írta meg.

És egy sztár szerint:

„Tom Hanks azzal nyűgöz le bennünket, hogy olyan hamisítatlanul tomhankses.

Ő Amerika nemzeti kincse, amit már el is várunk tőle, de nem sótlan, tompa vagy puhány. Éles eszű, vicces, bátor és teljesen emberi…, nem a túlcsorduló kedvesség kirakati babája.”

–        Stephen Fry (Anglia nemzeti kincse)

A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks szenvedélyes, sikerekben és jótéteményekben bővelkedő életét Gavin Edwards, a The New York Times bestsellerszerzője dolgozta fel olvasmányos, részletgazdag és humoros biográfiájában. Bemutatja többek között Hanks távolról sem idilli gyermekkorát, sikertelen első házasságát, karrierjének mélységeit és magaslatait, valamint sokak által csodált és irigyelt házasságát élete szerelmével, Rita Wilsonnal.

Ebben a gazdagon illusztrált életrajzban bepillanthatunk „Amerika legrendesebb fickója” pályájának kulisszái közé és mögé, részben a sztár segítségével, aki saját maga is beszámol több mint hatvan év eseményeiről, szenvedélyeiről, munkájáról és magánéletéről.

„Imádkozom, hogy a szakmai és a személyes fejlődésem ne ma este, ne ebben a bérelt teremben érje el a végpontját. Ha a negyvenes éveidben jó embernek érzed magad, az ötvenes éveidben talán annál is jobbnak fogod, a hatvanas éveidben szuperman lehetsz – a hetvenes éveidben meg akár Pókember.”

Megszívlelhetjük Tom Hanks „tízparancsolatát” – azokat az elveket, amelyek pályáján és emberi kapcsolataiban vezérlik, a kötet záró fejezetében pedig közel hatvan mozifilmjéről olvashatunk összefoglaló áttekintést.

„Manapság a kedvességnek nincs túl nagy keletje a világban. Kultúránk a legnagyobb kötözködőket és gúnyolódókat jutalmazza. Az, hogy az ember elgondolkodik a szenvedélyesen optimista és páratlanul sikeres Tom Hanks életén és eseménydús pályáján, nem feltétlenül mutatja meg számára a helyes ösvényt, de azt igen, hogy a jóság nagyszerű úti cél lehet.”

Bővebb információ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik