Kultúra

A Wonder Woman rendezője szerint végveszélyben a mozik

Az életben maradásért küzdenek a mozik, a koronavírus-járvány hatása és az állami támogatás teljes hiánya olyan folyamatokat indított el, amiket nem lehet visszafordítani. Erről beszélt Patty Jenkins, a Wonder Woman rendezője a Reutersnek. Jenkins legújabb filmjének, a Wonder Woman 1984-nek már háromszor jelöltek ki új premieridőpontot a járvány miatt.

Lehetséges, hogy örökre le kell mondanunk a mozikról

– fogalmazta meg borúlátó véleményét a rendező a Deadline beszámolója szerint.

Jenkins arra utalt, hogy két kulcsfontosságú mozis piac, a New York-i és a kaliforniai vetítőhelyek zárva tartása miatt a Cineworld és a Regal moziláncok is átmenetileg bezárni kényszerültek. A nagy stúdiók ugyanis nem akarják bemutatni sikervárományos filmjeiket addig, amíg New Yorkban és Los Angelesben nem tűzhetnék műsorra azokat.

Buda Andrea, a magyar Cinema City-mozilánc marketingmenedzsere a külföldi mozibezárások apropóján a 24.hu-nak azt mondta, ebben a régióban az alacsonyabb látogatószám ellenére egyelőre megéri nyitva tartani a mozikat

Nyitva maradnak a magyar plázamozik, de a legnagyobb filmeknek búcsút mondhatunk idén
A Cinema Citynél nagy premierek híján a magyar filmekben és a kisebb amerikai bemutatókban bíznak. Egyelőre nyitva maradnak, de ez még változhat.

A Wonder Woman 1984-et a jelenlegi állás szerint december 25-én mutatják be világszerte.

Kiemelt kép: Wonder Woman 1984, forrás: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik