Kultúra

Gulyás Gergely „kiskorú veszélyeztetéséről” beszélt a Meseország mindenkié kapcsán

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti konzultáció eredményein kívül a Meseország mindenkié című mesekönyvről is beszélt a csütörtöki Kormányinfón. Elmondta, hogy kiskorú veszélyeztetésének gyanúja merül fel azokkal az óvodákkal szemben, ahol felolvasnak a gyerekeknek a mesekönyvből. A Telex idézte Gulyás szavait, aki arra reagált, hogy a hírek szerint három budai óvodában már forgatják a váratlan felzúdulást keltett, érzékenyítő meséket tartalmazó könyvet.

Gulyás azt mondta, el kell olvasni a könyvet, hogy megértsük, mit jelent a „homoszexuális propaganda”. A szexuális élete mindenkinek a magánügye, a gyerekeket viszont nem szabad kitenni a „homoszexuális propagandának”. A miniszter hozzátette, egyébként a hideg rázza őt a témától.

Csütörtök reggel jött a hír, hogy Csepel fideszes polgármestere a biztonság kedvéért be is tiltotta a könyvet a kerületi óvodákban. Orbán Viktor egy héttel ezelőtt a könyv megjelenése kapcsán arról beszélt, „hagyják békén a gyerekeinket”.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik