Kultúra

Csányi Sándor félreérti a nőket októberben

Őszi programajánlónkban lesz jégdisco, lakberendezés és kulturális fesztiválok.

Hogyan értsük félre a nőket?

Október 15-én és 27-én Hogyan értsük félre a nőket? előadással várják a nézőket a MOMkultban, Csányi Sándor önálló estje októberben még további hat vidéki helyszínen tekinthető meg. Ez a darab is – mint nagyjából mindegyik – az együttélés nehézségeit járja körül, sok humorral, intimitással, mélységgel. Nyolc különböző karakter – nyolcvan percben.

Előadások helyéről, idejéről és a jegyárakról bővebben a tixa oldalán.

Jégdisco Szegeden

A 8. szezon nyitja meg Dél-Magyarország legnagyobb műjégpályája október 9-én. Minden péntek este sportos és szórakoztató helyszínné válik a jégpálya. A járványhelyzet miatt korlátozott a belépés, fokozatosan engedik be a vendéket, és egyszerre 200 fő tartózkodhat a pályán. A jégpálya “Hüttében” van forralt bor vagy a forró tea, illetve melegszendvicset és hot-dogot is lehet vásárolni. Korcsolya bérelhető. A szervezők azt kérik, hogy mindenki tartson legalább 1,5 méter távolságot a jégpálya területén ahol csak lehetséges hordj szájat és orrot eltakaró maszkot, amikor a jégpálya öltözőinél, jégkorikölcsönzőnél, büfénél, WC-n, vagy ha a pénztárnál tartózkodnak.

További információk a jégdisco honlapján.

 

Margó lesz, mert olvasni kell!

Október 15–18. között járványügyi óvintézkedésekkel a Várkert Bazárba költözik az irodalom. A Margó Irodalmi Fesztivált október 15–18. között szigorú biztonsági előírások mellett rendezik meg a Várkert Bazárban. A fesztivál 4 napja alatt a szervezők közel 60 programmal  várják az érdeklődőket.

Itt mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Rubik Ernő, Tisza Kata és Závada Pál. A Margón rendhagyó irodalmi-zenei műsorával fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk.

Közzétette: Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár – 2019. október 12., szombat

A bizonságot szem előtt tartva a szervezők regisztrációt vezetnek be, további információk a Margófeszt honlapján vagy a Facebookon.

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Idén 29. alkalommal, 2020. október 9. és 25. között rendezik meg a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált. Az eseménysorozat 17 napja alatt ismét a kortárs művészeteké lesz a főszerep a fővárosban: a kortárs zenétől, a jazz- és könnyűzenei koncerteken keresztül, tánc-, újcirkusz- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig. Ebben az évben ismét a CAFe Budapest keretein belül valósul meg a Budapest Ritmo, valamint a korábbi évekhez hasonlóan az Art Market Budapest és az őszi Margó Irodalmi Fesztivál.

Most ősszel is többek között a Müpa, a Zeneakadémia, a Budapest Music Center, az Akvárium Klub, az A38 Hajó, a Várkert Bazár, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza ad otthont az eseményeknek.

Kategóriákról, helyszínekről, időpontokról és árakról bővebben a fesztivál honlapján.

Szenvedő szerkezet

Szenvedő szerkezet – Hétköznapi Trianon címen dizájnos kiállítás nyílt a Múzeumkertben.  Az ultramodern gömbsátor egyik érdekes attrakciója egy lapozható füzet, mely első ránézésre korát megelőző technológiának tűnik, aztán közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a füzet valójában valamiféle vetítővászon, amelyre fentről vetítik a tartalmat, és egy szenzor érzékeli – írtuk a kiállításról a cikkünkben.

A kiállítás anyaga gazdag és sokszínű, süteményrecepttől hálószobabútoron át a kötelező Nem! Nem! Soha! plakátokig szinte feldolgozhatatlan mennyiségű tárgyi emléket vonultat fel a tárlat. A kiállítás ingyenesen látogatható a Múzeumkert gömbsátrában október 12-ig, azt követően a tervek szerint tovább utazik Tatára, Mosonmagyaróvárra és Hajdúböszörménybe is. A kiállítótér zárt, bent csak maszkban lehet tartózkodni, és korlátozzák az egyszerre beléptetett vendégek számát is.

Trendek és otthon

Fotó: OtthonDesign

2020 október 7. és 11. között rendezik meg az OTTHONDesign kiállítást a HUNGEXPO, Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, ahol a legújabb hazai és nemzetközi lakberendezési és designtrendeket ismerhetjük meg. A kiállításról bővebben a Hungexpo oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik