Kultúra

Holnap megkezdik a sztrájkot az SZFE dolgozói

Október elsején megkezdik az egyetemi autonómia visszaszerzéséért meghirdetett sztrájkjukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói.

A sztrájk október 1-én reggel 8 órakor kezdődik, és aznap 16:30-ig tart. Október 2-án ugyanígy. És így, és így tovább…

írják a közleményben, amelyben arról is tájékoztatnak, hogy a sztrájkot transzparenssé, követhetővé teszik egy élő stream formájában. A kuratórium egyik tagja, Lajos Tamás korábban arról beszélt, hogy bíróságon támadják meg a munkabeszüntetést, ha pedig a bíróság jogszerűnek találja az akciót, akkor alternatív oktatást szerveznek, amelyhez állítása szerint az új helyszín és az új tanárok is megvannak.

Az SZFE jövőjével kapcsolatban akkora bizonytalanság uralkodik, hogy a diákok nemhogy a jövő tanévig nem látnak el, de azt sem tudják megmondani, mi lesz októberben velük. A 24.hu-nak adott interjújukban a hallgatói önkormányzat vezetői arról beszéltek, hogy az egyetemfoglalók lelkesedése nem hagyott alább az elmúlt hónap során. És egészen addig tervezik folytatni az akciót, amíg el nem érik céljaikat, és írásos garanciát kapnak az autonómia visszaállítása.

„Van olyan arrogáns ez a hatalom, hogy átalakítsa az egész iskolát a fejünk fölött”
Az SZFE-t elfoglaló diákok nemhogy a jövő tanévig nem látnak el, de még azt sem tudják, mi vár rájuk októberben. Interjú a hallgatói önkormányzat vezetőivel.

A hallgatók szerda éjjelre szerveztek szolidaritási virrasztást az Egyetem térre.

Kiemelt kép: Sopronyi Gyula/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik