Kultúra

Barbár családi nap, Margófeszt és sörök minden mennyiségben – októberi programkínálat

Mit csináljunk októberben?

Reszkessetek rómaiak! Jönnek a barbárok!

Október 4-én vasárnap, 10:00 és 18:00 között Barbár Családi Nap lesz az Aquincumi Múzeumban. A múzeum romkertjét barbár kézművesek és harcosok népesítik be, akik bepillantást engednek a Róma által leigázott, illetve a birodalmi határokon túl élő népek mindennapjaiba. A hagyományőrzők harci bemutatói és kézműves foglalkozások során a romkertbe látogatók megismerkedhetnek a kelták és germánok kultúrájával és szokásaival, továbbá részt vehetnek különleges vezetéseken, előadásokon és játékokon.

A zárt kiállítóterekben történő tárlatvezetéseken csak korlátozott létszámban lehet részt venni. A regisztráció a helyszínen érkezési sorrendben történik. A belépés minden érvényes lakcímkártyával rendelkező III. kerületi lakos számára ingyenes!

További információ a múzeum honlapján illetve a Facebookon.

Margó lesz, mert olvasni kell!

Október 15–18. között járványügyi óvintézkedésekkel a Várkert Bazárba költözik az irodalom. A Margó Irodalmi Fesztivált október 15–18. között szigorú biztonsági előírások mellett rendezik meg a Várkert Bazárban. A fesztivál 4 napja alatt a szervezők közel 60 programmal  várják az érdeklődőket.

Itt mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Jászberényi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kerékgyártó István, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Pető Péter, Rubik Ernő, Tisza Kata és Závada Pál. A Margón rendhagyó irodalmi-zenei műsorával fellép Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk.

Közzétette: Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár – 2019. október 12., szombat

A bizonságot szem előtt tartva a szervezők regisztrációt vezetnek be, további információk a Margófeszt honlapján vagy a Facebookon.

Sör, sör, sör

Szabadtéri sörnapok lesznek a Margitsziget gasztrostányon október 2-4. között, ahol a rengeteg sör akcióval várják a látogatókat. A programban résztvevő margitszigeti helyek: Champs Sziget, Stég pub, Hippie Island, Wonder island, Pizza Puzzle, Island Bistro Margitsziget.

Újra lehet színházba menni

Igaz, a körülmények nem is olyanok, amilyenekhez hozzászokhattunk, de végre újra lehet színházba járni. Több teátrum is csak félházzal vagy valamilyen mértékű létszámkorlátozással kezdi meg a 2020/2021-es színházi évadot, és ott van még a kötelező testhőmérséklet-mérés, valamint a maszkviselés is.

Legutóbbi cikkünkben számospremier-ajánlattal igyekeztünk megkönnyíteni a választást, a fókusz a budapesti prózai előadásokon van, de még ezzel a szűkítéssel is rengeteg érdekesség vár ránk.

38. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Rendhagyó idők rendhagyó megoldásokat kívánnak- írtuk legutóbbi cikkünkben, melyben a nyertes pályaművekből válogattunk.

A kiállítás szervezői azon dolgoznak, hogy – a körülményekhez alkalmazkodva – a megszokott színvonalon mutassák be a tavalyi esztendő legjobb, legérdekesebb sajtófotóit. A tárlat november 15-ig, belépődíj fizetése mellett lesz látogatható.

A kiállításról bővebben a Capa Center oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik