Kultúra filéző

Zsidai Roy eddig ellenezte, most házhozszállítós Jamie Oliver-éttermet nyit

Új Jamie Oliver-éttermet nyit Zsidai Roy Zoltán, írja a 444. Ami a dolog meglepő része, hogy a Jamie Oliver’s Italian kizárólag házhoz szállít majd eleinte a Wolton keresztül, nem fogad vendégeket, nincs is elkészült vendégtere. Ez azok után elég furcsa, hogy Zsidai nemrég még nagyon ellene volt a házhozszállításnak.

Zsidai egy májusban a Dining Guide-nak adott interjúban a házhozszállítást károsnak és egy igazi étterem „ősellenségének” nevezte, majd leszögezte, hogy az ő helyei nem foglalkoznak ilyesmivel. Szerinte az éttermi étkezés

egy multidimenzionális élménycsomag, amelynek kulturális társadalmi aspektusai vannak, mindezt nem lehet házhoz szállítani.

Hozzátette, hogy az egyszerűbb étkezdéket Nyugaton a járványtól függetlenül is lassan felfalják a házhozszállítók.

Nyugaton már létező probléma, hogy úgynevezett dark kitchen-ekben főznek, az Über Eats és Wolt kiszolgálására. Kiváló szakácsokat hamis ígéretekkel csábítanak el, akik azután ablaktalan konténerekben, rossz körülmények között főznek rabszolgák módjára.

A 444 megkeresésére a Zsidai csoport sajtósa elmondta, Zsidai továbbra is azt vallja, hogy

a házhozszállítás a klasszikus, éléményalapú vendéglátásra leselkedő egyik legnagyobb veszély, ugyanakkor ahogy Hippokratész mondta: „nehéz idők nehéz döntéseket szülnek”.

Hozzátette, hogy nem pusztán arról van szó, hogy a járvány miatt nem tud vagy akar megnyitni az új étterem: a Dinernek nincsen megépült vendégtere.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik