Kultúra

A világ kérdez, a Galileo válaszol! (x)

A Galileo megérkezett hazánkba is! Szeptember 11-től, magyar nyelven a TV4 csatonáján követhetik figyelemmel minden nap. A Galileo a természettudományok, a gasztronómia, az utazások és az emberi történek körül forog, izgalmas, érdekes témák, rekordok bemutatásával. A könnyed, szórakoztató riportok mellett  komoly, olykor megrázó témákat is bemutat a világ minden tájáról. A műsorban rendszeresen visszatérnek az alábbi tematikák:

High speed heroes – ezekben a riportokban egy fizikus és egy kaszkadőr, szuperlassításokon keresztül mutat be hétköznapi jelenségeket, cselekvéseket, fizikai, kémiai kísérleteket, amiket a legtöbben szívesen ki is próbálnánk.

Világ konyhái – ezekben az epizódokban a világ különböző országaira jellemző konyhák kerülnek összehasonlítása. Az alapanyagok, ízvilág, eszközök bemutatásával, összehasonlításával.

Szállások a világban – a legkisebbtől a legnagyobbig, a legolcsóbbtól a legdrágábbig minden szállás bemutatásra kerül, de leginkább  a legfurcsábbak. Lakóházak, vagy éppen lakások, hotelek a metropolisokban, kisebb városokban vagy éppen vidéken, erdőkben, vagy az Antarktiszon. Nincs lehetetlen helyszín, a Galileo mindenhova elér.

Foglalkozások, fontos eszközök – ki, mivel keresi a kenyerét a nagyvilágban? Lehetetlen, vagy éppen hétköznapi foglalkozások, munkahelyek, eszközök, találmányok a világ minden részéről.

Galileo, minden hétköznap este a TV4-en, 18:00-tól.
A műsorvezető Árpa Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik