Kultúra

Barack Obama kiadja az emlékiratait

November 17-én jelenik meg Barack Obama emlékiratainak első része – írja az Axios. A kötet 27 nyelven fog megjelenni, köztük magyarul is, a címe pedig Promised Land, azaz Az ígéret földje lesz.

A könyvben a volt amerikai elnök arról ír, hogy hogyan lett egy önmagát kereső fiatal férfiból a szabad világ vezetője. A kiadó közleménye szerint megtudhatjuk majd, mit gondolt akkor, amikor a kormányát állította össze, hogyan látta Vlagyimir Putyint és hogyan tudott megbirkózni a globális pénzügyi krízissel.

Obama célja a könyvvel többek között az, hogy elmondja, szerinte hogyan lehetne begyógyítani a társadalmon esett sebeket és hogyan lehetne egy mindenki számára működő demokráciát létrehozni Amerikában. A könyv pontosan két héttel a 2020-as elnökválasztás után fog megjelenni, amelyen Donald Trump és Obama volt alelnöke, Joe Biden fog összecsapni.

Barack Obamának nem ez az első könyve, felesége, Michelle Obama, pedig szintén kiadta már az emlékiratait: az Így lettem (Becoming) 2018-ban a legtöbb példányban eladott könyv lett Amerikában. Azt egyelőre nem tudni, hogy a volt elnök könyvének második része mikor fog megjelenni, azt viszont igen, hogy az első rész hangoskönyvében maga Barack Obama lesz a narrátor.

Kiemelt kép: DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik