Kultúra

Koronavírusban meghalt Bruce Williamson, a Temptations volt énekese

49 évesen, koronavírusban elhunyt Bruce Williamson, a Temptations amerikai soul zenekar volt énekese. Az előadóművész vasárnap, egy Las Vegas-i kórházban halt meg.

Williamson 2006-ban csatlakozott a Tamptationshöz és 2015-ig volt tagja az énekegyüttesnek. A hatvan éve létező zenekarnak eddig huszonöt tagja volt, Williamson halálával immár tizenhárman nem élnek közülük. Az alapítók közül Otis Williams az egyedüli, aki ma is a Temptationsben énekel.

Mindig az volt az álmom, hogy egyszer beléphessek a Temptationsbe, de nem akartam utánozni senkit az elődeim közül. Saját magam akartam lenni

– nyilatkozta korábban a Billboardnak adott interjújában Williamson.

A kaliforniai Comptonban született énekes már egészen fiatalon templomi kórusokban volt hallható. A Temptationsbe a csapatban jelenleg is szereplő Ron Tyson hívta, de Otis Williams sokáig túl fiatalnak és túlságosan nagy termetűnek tartotta ehhez. Williamson végül 2006-ban csatlakozott az együtteshez, mellyel koncertek és televíziós fellépések mellett két lemezt, a 2007-es Back to Front és a 2010-es Still Here címűt készítette.

A ma is aktív együttesek közül a világon az egyik legrégebbi, 1960-ban alakult csapat eddig 43 stúdiólemezt jelentetett meg. A háromszoros Grammy-díjas Temptationst 1989-ben beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

(MTI)

Kiemelt kép: MANDEL NGAN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik