Kultúra filéző

Életnagyságú Mr. Darcy süteményszoborral ünneplik a 25 éves Büszkeség és balítélet-sorozatot

Életnagyságú süteményszobrot készített Michelle Wibowo világhírű cukrászmester a 25. évfordulóját ünneplő Büszkeség és balítélet című BBC-minisorozat főszereplőjéről, Mr. Darcyról. Az 1995-ben bemutatott Jane Austin-sorozatot, melyb, Colin Firth alakította Darcyt, az évfordulón újra vetítik a brit televízióban.

A Nagy-Britanniában élő, indonéz származású cukrászmester, aki 2008 és 2016 között három arany- és két ezüstérmet szerzett a szakácsolimpián, három hetet, mintegy 200 órát töltött a két méter magas Darcy-szobor elkészítésével. A süteményszoborhoz 20 kilogramm lisztet, 20 kilogramm vajat és 45 kilogramm cukrot használt fel. Az életnagyságú szobrot stílszerűen a cheshire-i Lyme Parkban állították fel, amely Darcy pemberley-i birtokaként szerepelt a BBC sorozatában.

Wibowo szerint a legnehezebb feladat a szobor struktúrájának felállítása mellett a szállítás volt, öt óráig tartott, amíg a helyszínre juttatta saját műhelyéből. A karakter megalkotásához fotókat, 3D-s anyagokat és YouTube-videókat használt, de elárulta, hogy a BBC-sorozatot még nem látta, a jövő heti évfordulós ismétlésen nézi meg először.

(MTI)

Kiemelt kép: Instagram / uktv

Ajánlott videó

Olvasói sztorik