Kultúra

Verekedésbe keveredett, magánzárkába zárták R. Kellyt

Ügyvédje szerint ez az egyetlen hely, ahol biztonságban lehet rabtársaitól.

A kiskorúak megrontása miatt előzetes börtönbüntetését töltő R. Kelly magánzárkába került, miután verekedett egy rabtársával.

Az az egyetlen hely, ahol meg tudják védeni

– nyilatkozta ügyvédje, Steven Greenberg.

A balhé az után tört ki, hogy egy fogvatartott bement Kelly cellájába és megtámadta a zenészt, ugyanis dühös volt, amiért Kelly miatt szigorították a szabályokat a körleten. Kelly ügyvédje ugyanis úgy tudja, hogy minden olyan alkalommal, amikor a börtönön kívül Kelly-párti tüntetés zajlik, teljes lezárást rendelnek el, azaz a rabok nem jöhetnek ki a cellájukból sem, nem zuhanyozhatnak, és ez feldühíti az eleve nem túl stabil mentális állapotú fogvatartottakat.

A verekedésből egyébként nem lett nagyobb baj, kisebb sérülésekkel megúszta R. Kelly és támadója is, de az ügyvéd szerint ez csak azért lehetett így, mert az őrök időben közbeléptek, és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy ügyfele egyszer majd nem lesz ilyen szerencsés, ha szúró-vágó eszközzel támadnak rá, vagy az őrök mással vannak elfoglalva.

R. Kelly jelenleg azért van rács mögött, mert a kiskorúak megrontása miatti tárgyalásra vár. Több alkalommal kérte, hogy szabadlábon védekezhessen, ám eddig kérvényeit elutasították.

Kiemelt kép: Antonio Perez / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik