Kultúra

Nemcsák Károly nyilatkozott az SZFE ügyében

Szerdán írtuk meg, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem felügyelőbizottságába bekerült Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, Szapáry György, Orbán Viktor korábbi tanácsadója, washingtoni nagykövete, 2015 óta a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója és Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke. Az egyetem jelöltjei nem kerültek be a bizottságba.

Nemcsák Károly csütörtökön az ATV Híradójának azt nyilatkozta, még ő is vár az egyeztetésre, de úgy gondolja, nekik az lesz a feladatuk, hogy a törvényes működést felügyeljék, és betartassák a jogszabályokat, amelyek erre a működésre vonatkoznak.

Nemcsák Károly és két bankszakember került az SZFE felügyelőbizottságába, az egyetem jelöltjei nem
A kuratóriumhoz hasonlóan itt sem vette figyelembe a kormány az egyetem akaratát.

A József Attila Színház felügyelőbizottsága sem szól bele sem a művészi munkákba, sem abba, hogy hogyan állítjuk össze a költségvetésünket, viszont megnézi, hogy azok a számítások, azok az adatok, az a jelzés, amit nekünk a fenntartó felé kell mutatnunk, hogy azok törvényesek-e, megfelelnek-e, nem lépjük-e túl azokat a kereteket, amire működési lehetőségünk van. Én azt gondolom, hogy ugyanaz lesz a feladatunk nekünk a Színművészeti Egyetemen is

– mondta.

Blaskó Péter: Hiba volt nem egyeztetni Székely Gáborékkal az SZFE ügyéről
A színész korábban nem volt hajlandó Gyurcsánnyal kezet fogni, most viszont Bayer Zsolt és Demeter Szilárd is kiborították, Vidnyányszki pedig hibázott szerinte.

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik