Kultúra a világ egy fura hely

A felismerhetetlenségig átépített robogókkal jár a világ legfurcsább motoros bandája

Ezekre az Indonéziában guruló Vespákra a saját tervezője sem ismerne rá.

A tizennyolcezernél is több sziget alkotta Indonézia a világ negyedik legnépesebb – 265 milliós – országa, újtain járva pedig nem csak gyönyörű tájakkal, városokkal, vagy épp évszázados, elhagyatott épületekkel találkozhatunk, de a világ legfurcsább motoros csapata, a Rebel Riders, azaz a Lázadó motorosok tagjaiba is belefuthatunk, akik legfőbb céljukként

az Olaszországból indult, de a világ minden táján kultstátuszt élvező Vespa robogók felismerhetetlenségig való átalakítását tűzték ki célul.

A Vespák fejlődése egy animáción. Az indonéz férfiak ezek gyakoribb, így megfizethetőbb darabjait veszik alapul az átépítésekhez.

A leginkább fiatal férfiakból álló csapat extra kerekekkel, állati csontokkal, fémhulladékkal, vagy akár fatörzsekkel és ágakkal próbálják meg feldobni az eredetire már egyáltalán nem hasonlító, finoman szólva is balesetveszélyesnek látszó gépeiket.

A szörnyek egyike. Fotó: Great Big Story

A csapat tagjai rendszeresen találkoznak, és gurulnak együtt, vagy épp tűnnek fel a szigetek ünnepi forgatagaiban. A robogókat és mindennapjaikat a Great Big Story videósorozat nemrégiben három percben mutatta be:

Kiemelt kép: Great Big Story

Ajánlott videó

Olvasói sztorik