Kultúra

Martin Scorsese lesz az egyik producere Mundruczó Kornél új filmjének

Martin Scorsese Oscar-díjas rendező executive producerként csatlakozik Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének csapatához – közölte a produkció kedden az MTI-vel.

Mint írják, a BRON Studios Los Angelesben jelentette be kedden, hogy Martin Scorsese csatlakozik a produkcióhoz, amelynek világpremierje szeptemberben a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz, amit a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon megrendezett gálavetítés követ. A produkció főbb szerepeit Vanessa Kirby és Shia LaBeouf játssza, míg a további szerepekben többek között az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Jimmy Fails és Sarah Snook is látható lesz.

A Pieces of a Woman Mundruczó Kornél első angol nyelvű, külföldi gyártású rendezése. Munkásságát a tengerentúli szakma régóta figyelemmel kíséri, többek között olyan, a cannes-i filmfesztiválon bemutatott filmek miatt, mint az Un certain regard fődíjas Fehér isten – áll a közleményben.

A Pieces of a Woman számomra egy mély és egyedülállóan megindító tapasztalás volt. Az első jelenettől fogva megragadott, és ez az élmény csak fokozódott, ahogy néztem, miközben elbűvölt a filmkészítés és a pazar színészi játék, amelyben régi kollégám, Ellen Burstyn is ragyog

– fogalmazott a Scorsese.

Mundruczó Kornélt elmondta, hatalmas kiváltság, amikor egy olyan művész értékeli a munkáját, aki kívül-belül ismeri a filmkészítés minden részletét.

Az ember mindig sebezhetőnek érzi magát, amikor intim és szívéhez közel álló anyagon dolgozik, de a tény, hogy Martin Scorsese csatlakozott a Pieces of a Woman csapatához, a fantasztikus színészgárdán és stábon túl, valódi visszaigazolás arra, hogy megéri azt kockáztatni, hogy valami igazán személyeset alkothassunk

– mondta a rendező.

Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmjének történetében Martha és Sean Carson (Vanessa Kirby és Shia LaBeouf) szülői örömök elé néző bostoni pár, akiknek az élete visszafordíthatatlanul megváltozik egy tragikus otthonszülés hatására. A transzcendens történetben a fiatal édesanya gyásza az egész családját megrázza. A nő saját utat választ, amely során megtanul együtt élni hatalmas veszteségével és képessé is válik a továbblépésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik