Kultúra

Eszenyi Enikő színházi workshopot felügyel szülővárosában

A 24.hu márciusi cikke nyomán több tucat egykori és jelenlegi kollégája vádolta meg Eszenyi Enikőt hatalmi visszaéléssel, amiket az igazgató ugyan tagadott, ám végül mégis visszavonta pályázatát az újabb igazgatói ciklusra. Azóta keveset lehet tudni róla, mindössze a Vígszínház élén helyébe lépő Rudolf Péter árult el annyit, hogy Eszenyi felfüggeszti tevékenségét a színházban, ám az általa rendezett előadások felújítópróbáit még végigcsinálja.

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígben
Rudolf Péter szerint Eszenyi saját maga akarta így.

Ám Eszenyi nem teljesen tétlen, a Blikk tudta meg, hogy a színésznő, szülővárosában, Csengeren vállalta el egy színházi workshop szakmai felügyeletét

A szerda este kezdődött programsorozat első állomása egy kerekasztal-beszélgetés volt, amelyre a lap szerint Eszenyi Enikő jókedvűen, mosolyogva érkezett és „üdvözölt mindenkit, mintha nyoma sem lenne rajta az elmúlt hónapok feszültségének”.

Szép jó estét! Most nem tudunk beszélni – közölte Enikő, aki két ujjával a győzelem egyezményes jelét mutatva pózolt egyet kameránknak, majd eltűnt helyi rajongótábora gyűrűjében

– írta a Blikk, amely le is ment a csengeri rendezvényre. A Eszenyi-botrány összefoglalóját ebben a cikkünkben olvashatja:

A vígszínházi botrány krónikája Eszenyi nagyinterjújától a visszalépéséig
Eszenyi Enikő csütörtök délután bejelentette, hogy visszavonja pályázatát, miután az elmúlt hetekben számos kollégája vádolta meg hatalmi visszaélésekkel.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik