Kultúra

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígben

Interjút adott az Inforádiónak Rudolf Péter, aki hivatalosan július 1. óta vezeti a Vígszínházat. A beszélgetés során természetesen hatalmi visszaélésekkel megvádolt elődje, Eszenyi Enikő is szóba került, aki a 24.hu márciusi cikke nyomán kirobbant, majd egyre növekvő botrány nyomán vonta vissza igazgatói pályázatát.

A vígszínházi botrány krónikája Eszenyi nagyinterjújától a visszalépéséig
Eszenyi Enikő csütörtök délután bejelentette, hogy visszavonja pályázatát, miután az elmúlt hetekben számos kollégája vádolta meg hatalmi visszaélésekkel.

Enikő most saját kérésre felfüggeszti a színészi tevékenységét, nem akar játszani. Viszont azokkal az előadásokkal kapcsolatos összes munkát elvégzi, amelyeket ő rendezett. Együtt beszéljük meg az esetleges szerepátvételeket, végigcsinálja a szokásos felújító próbákat

– mondta Rudolf, aki szerint ez volt Eszenyi kérése, és ő maximálisan tiszteletben tartotta, annak pedig örül, hogy az Eszenyi által rendezett darabokat ő maga tartja karban. Az igazgató azt is mondta, hogy biztos anyagi lábakon áll a Vígszínház. Nagy változások nem történtek a társulatban. Első lépésként a hat, már a színházban dolgozó egyetemista kapott szerződést, és vannak visszatérők is, például Elekes Péter, Méhes László, Seres Zoltán, valamint Brasch Bence szerződik még a Vígszínházba.

Ez nagyon fontos évad lesz, mert most alakul ki a jövő, és az, hogyan épül majd fel ez a társulat

– mondta. A múlt heti sajtótájékoztatón már bemutatta a színház előtt álló évadot, erről szóló tudósításunkat itt olvashatják:

Rudolf Péter: Az átadás-átvétel a legelegánsabban zajlott le a Vígszínházban
Egy őt régóta izgató kérdést feszeget majd első darabjában, amit a Vígszínház igazgatójaként jegyez.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik