Kultúra

Hiába a propagandamédia utasítása, a Színművészeti hallgatói nem hallgatnak, sőt

Generációkon átívelő értékek kerültek veszélybe, hangsúlyozzák a hallgatók.

Ugyan a Színház- és Filmművészeti Egyetem átpolitizált átalakítása nyomán a Pesti Srácok vezércikke a napokban adta utasításba, hogy a hallgatók „nevükhöz híven” maradjanak csendben, ez láthatólag eszébe sincs az egyetemüket védelmező színművészetiseknek. Miután az intézmény üzemeltetése alapítványi kézbe került, az élén egy olyan kuratóriummal, melyben egyetlen, az egyetem által javasolt tag sincsen, az egyetem hallgatói büszke kisfilmben hangsúlyozták a Színművészeti eredményeit és fontosságát.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem generációkon átívelő örökségét most politikai, ideológiai célokkal vezérelve lerombolják. Ne hagyják, hogy egy egyetem szabadságharcát sárba tiporja a hatalom!

– hangzik el a videóban.

A kormánypárti média egyébként is sokat foglalkozik az SZFE ügyével, a PS fent idézett cikke mellett a kuratórium egyik tagja, Lajos Tamás producer-operatőr a Magyar Nemzetben fejezte ki azon véleményét, hogy

nagyon kevés mostanában az a komoly produktumokat előállító rendező, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, illetve annak rendező szakán végzett.

A szintén kuratóriumi tag Rátóti Zoltán színész-rendező pedig a Mandindernek adott interjút az indulatok elcsendesítésére intve a hallgatókat, amire Karsai György, az SZFE egyik oktatója nyílt levélben reagált.

Az Egyetem az otthonunk: Az SZFE-s hallgatók álláspontja

A videóban összefoglalt eredmények és adatok ellenőrizhetők, további részletek az alábbi linken:shorturl.at/avBRSA videót az SzFE hallgatói készítették.

Közzétette: Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK – 2020. augusztus 10., hétfő

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik