Kultúra filéző

Az ország tortáit idén is érdemes megkóstolni

A tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrásza, Füredi Krisztián által készített Curiositas lett Magyarország Tortája, valamint a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat Dienes Andrea cukrászmester vezetésével készült alkotása, a Szentivánéji Álom nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A két győztes tortát augusztus 19-től kóstolhatjuk meg az ország számos cukrászdájában.

A kilencedik alkalommal megrendezett Magyarország Cukormentes Tortája versenyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez.

A szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmazó Szentivánéji Álom nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.

Tonkababos erdei velős és angolkrémes is versenyzik az ország cukormentes tortája címért
Öten jutottak a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik