Kultúra koronavírus

Hiába a koncertstop, az Apostol arénakoncertjét megtartják, kiakadtak a kommentelők

A hatályban lévő jogszabályok értelmében, a 2020. augusztus 28-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Apostol 50 koncert, létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel ez az esemény, olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik

– írja a Broadway Jegyiroda Facebook-oldalán. Hangsúlyozzák azt is, hogy a helyszínen kiemelten ügyelnek a higiéniára, rendszeresen fertőtlenítik majd a felületeket, a biztonságiakon maszk lesz, és kézfertőtlenítőket tesznek majd a bejárathoz. Emellett arra kérik a közönséget, hogy viseljenek maszkot, ám ez nem kötelező, illetve a könyökhajlatba tüsszentésre és a távolságtartásra is felhívják a figyelmet, ám arról nem szól a fáma, hogy ezeknek a kéréseknek valahogyan érvényt szereznek-e majd.

Sorra mondják le a szervezők az augusztus végi fesztiválokat
A kormány augusztus 15. után sem oldja fel a tömegrendezvények tiltását.

A kormány tegnap ismertetett döntése értelmében augusztus 15. után sem lehet ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket tartani, ám arra, hogy az ültetett koncertekre nem vonatkozik a szabály, sehol nem hívták fel a figyelmet, és nem is szúrta ki eddig senki, ám a kommentek alapján a Broadway, úgy tűnik, biztos a dolgában. A kommentelők el is árasztották a posztot, volt, aki a közönség jellemezően magasabb átlagéletkora miatti aggodalmát fejezte ki, más pedig, jegytulajdonosként is úgy vélte, nem helyes megtartani a koncertet. A Broadway kommentcsörtébe bonyolódott jogszabály-hivatkozással és egyéb magyarázatokkal, de az indulatok nemhogy nem csitultak el, épp ellenkezőleg.

A tegnap kihirdetett döntés értelmében koncertek és fesztiválok maradnak el, zenészek és háttérmunkatársak esnek el gyakorlatilag egy teljes szezonnyi bevételtől, több ismert zenekar kívánt kitartást a szakmának, hangsúlyozva, hogy nem mindenki fog tudni felállni ebből.

Kedves Közönségünk!A hatályban lévő jogszabályok értelmében, a 2020. augusztus 28-án a Papp László Budapest…

Közzétette: Broadway Jegyiroda – 2020. július 30., csütörtök

Kiemelt kép: Broadway Jegyiroda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik