Kultúra

Matthew McConaughey mindenkinek elárulja, mit tanult eddig az életről

Ősszel érkezik a memoár, tele súlyos és szórakoztató bölcsességekkel.

Mióta csak megtanultam írni, vezetek naplót. Leírtam mindent, ami valaha feldobott, lehúzott, megmevettetett, megríkatott, vagy olyan kérdéseket ültetett el bennem, amik nem hagytak éjszaka aludni. Két éve vettem a bátorságot, hogy ezt a sok évtizednyi naplót egy közös magánzárkába költöztessem, és megnézzem mi történik. Egy könyvvel tértem vissza

– mondja Twitteren közzétett videójában Matthew McConaughey, aki már egy példányt is bemutat Greenlights (Zöld lámpák) című memoárjából. A könyv október 20-án jelenik meg Amerikában, de az Oscar-díjas színész annyit azért elárul, hogy arról szól, hogy kell tudunk azokból a bizonyos zöld lámpákból többet kapni az életben.

„Nem szeretjük a piros és sárga lámpákat, mert elveszik az időnket. Ám csak akkor érzünk rá a lényegre, mikor rájövünk, hogy előbb-utóbb mind zöldre vált. Onnantól válik az élet egy nagy verssé, amitől egyszerre kapjuk meg azt, amit akarunk és amire szükségünk van.” Érdemes meghallgatni a videóban is McConaughey monológját, mert már az is kicsit olyan, mint egy pszichedelikus szabadvers, amit hallgatva kicsit belazulhatunk a hétköznapi rohanásban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik