Kultúra

Titokban dupla részt forgattak a Netflix kedvenc tini-romkomjából

Így aztán sokkal hamarabb jöhet a harmadik rész, mint azt a rajongók remélték.

A Kissing Booth, azaz A csókfülke című tini-romkom második része a napokban jelent meg a Netflixen, és ha ez nem lenne elég jó hír a rajongóknak, a készítők bejelentették, hogy a sztori hamarosan trilógiává duzzad, és érkezik a filmből a harmadik is. Ráadásul nem is évekkel később érkezik, ahogy az egy ilyen folytatásnál lenni szokott, hanem már jövőre, azaz alig egy évvel a második rész után, ugyanis a második film készítésekor titokban nem csak azt, hanem a harmadik rész anyagait is leforgatták, azaz már csak az utómunkával kell foglalkozni, ez pedig jelentősen lerövidíti az időt a két film között.

A párhuzamos forgatással emellett együtt járt az is, hogy a teljes eddigi szereposztás rendelkezésre állt, így a megszokott csapat sem változik a harmadik részre. Joel Courtney, az egyik főszereplő a bejelentésről szóló élő YouTube-bejelentkezésben úgy fogalmazott, ez volt a legnehezebben megtartható titok.

Eltemettük a romkomot, de a Netflix feltámasztotta – vagy valami ilyesmi
A Netflixnél megint visszaütött a mennyiségi szemlélet: hozott egy romkomot, ami kenterbe veri a klasszikusokat – és egyet, ami a legrosszabbakat idézi. Tovább is van, dupla-nem-kritikánkban spoiler nélkül elmondjuk.

A Kissing Booth megjelenésekor a Netflix egyik instant sikere lett, ehhez persze kellett az is, hogy felvonultasson egy sor olyan vonatkozást – túlszexualizált, tárgyiasított tinilányok, a macsóság dicsérete, és így tovább –, amitől egy romantikus komédia vastagon problematikus lehet, amit a kritikusok ki is emeltek. Viszont mivel ezeket a klasszikus kliséket imádj a nép, így a Kissing Booth is óriásit ment, a Netflix egyik legtöbbször újranézett produkciója lett 2018-ban, és a rajongók alig várták, hogy megérkezzen a folytatás. A filmek Beth Reekles könyvsorozata alapján készültek, és mindhármat Vince Marcello rendezte.

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik