Kultúra

Kormánypárti művészek kérik nyílt levélben Palkovicsot a Színművészeti átalakítására

Miután szerdán 74 művész kérte nyílt levélben Palkovics László minisztert és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, hogy egyrészt vonják vissza a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltására vonatkozó törvényjavaslatot, másrészt kezdjenek érdemi tárgyalásokat az egyetemi közösség képviselőivel, most ugyancsak 74 kormánypárti művész kéri ugyanettől a két politikustól nyílt levélben az ellenkezőjét.

Az Origón közöl nyílt levél egyebek között úgy fogalmaz:

Nemzeti kultúránk védelmében kinyilvánítjuk, hogy támogatunk minden olyan átalakítást, amely az egyetemen felhalmozott hatalmas tapasztalatot – továbbfejlesztve azt – nemzeti örökségünk megőrzésének és gyarapításának szolgálatába állítja.

A levél aláírói között megtalálhatók színházigazgatók, mint Vidnyánszky Attila, Balázs Péter vagy Dörner György; a kulturális élet ismert kormánypárti alakjai, mint Eperjes Károly, Ókovács Szilveszter és Vitézy László, valamint számos színész, Szarvas Józseftől Hűvösvölgyi Ildikóig. Az eredeti levél fordulatait is használó nyílt levélben arra kérik az Országgyűlés képviselőit, jelenlegi formájában szavazzák meg a törvényt.

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik