Kultúra koronavírus

Paul McCartney és Ed Sheeran is segítséget kér a brit kormánytól

A brit kormányhoz fordultak segítségért a brit zenészek, többek között Paul McCartney, Ed Sheeran és a Rolling Stones is. 1500 további zenésszel együtt azt kérik, hogy a kormány adjon támogatást az élő zenei rendezvények életben tartásához.

A koncertek, fesztiválok és az ezeken dolgozó több százezer ember munkájának sorsa vált teljesen bizonytalanná

– írták csütörtökön publikált nyílt levelükben Oliver Dowden brit kulturális miniszternek.

Mint hangsúlyozták, az ágazat valószínűleg csak 2021-től kezdheti meg újra működését, ezért a kormány támogatása létfontosságú ahhoz, hogy elkerüljék a tömeges fizetésképtelenséget és a világban vezető helyen álló ágazat végzetét. A levélben azt kérték, hogy a kormány világosan határozza meg a koncerthelyszínek megnyitásának időpontját és nyújtson anyagi támogatást az üzletág és az abban dolgozók munkahelyének megmentésére.

Dowden Twitter-üzenetében azt válaszolta, mindent elkövet, hogy a nyitás időpontjai mihamarabb kiderüljenek, bár az élő zenei helyszínek megnyitása nem egyszerű, mivel fenn kell tartani a távolságtartási követelményeket. A zenés szórakozóhelyek, koncerthelyszínek március közepétől a koronavírus-járvány miatt országszerte bezártak, a fesztiválokat elhalasztották vagy törölték.

A nyílt levélben, amit Rod Stewart, Eric Clapton, Bob Geldof, a Coldplay, Sting és Dua Lipa is aláírt, a zenészek kiemelték, hogy az élő zenei programok tavaly 4,5 milliárd fonttal (1756 milliárd forint) gazdagították a brit gazdaságot és 210 ezer munkahelyet teremtettek.

(MTI)

Kiemelt kép: WIKTOR SZYMANOWICZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik