Kultúra

Liam Neeson is leforgatta a maga Napsütötte Toszkánáját

Frances Mayes 1996-ban írta meg Napsütötte Toszkána című bestsellerét, melyből 2003-ban nagysikerű film is készült. Azóta kissé megszaporodtak az olyan édes-bús filmek, amelyekben egy jól szituált, középkorú amerikai/angol érkezik a csodálatos mediterrán tájakra, hogy szembe nézzen az érzéseivel és újra kitalálja magát.

Nagyjából ez az alapvetése a Made in Italynak is, csak a nagy szerelem helyett itt inkább az apa-fiú kapcsolat áll a középpontban. Liam Neeson alakítja a bohém londoni művészt, aki Olaszországban találkozik fiával, Jackkel (Micheál Richardson), hogy egy gyors felújítás után eladják toszkán családi villájukat. Ám a renoválás nem megy olyan könnyen, mert a ház lepukkantabb állapotban van, mint gondolták. Innentől kezdve azonban elkezdenek beszélgetni, szembenéznek a múlttal, és megerősítik kapcsolatukat.

Ahogy korábban is írtuk, jó Neesont néha nem akciósztárként látni, hanem árnyaltabb karakterek megformálójaként. A Made in Italy James D’Arcy első rendezése, akit színészként a Marvel-filmekből vagy a Dunkirkből ismerhetünk. Íme az előzetes:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik