Kultúra

19 millió dollárt kaphatnak Harvey Weinstein vádlói

Van, aki a megállapodást az áldozatok elárulásának tekinti.

Harvey Weinstein márciusban kezdte meg 23 éves börtönbüntetését, majd elkapta a koronavírust is. Ennek ellenére korántsem zárultak le az ellene folyó ügyek, hiszen az ítélet négy tanú vallomása alapján született, a producert pedig több mint 100 nő vádolta meg szexuális visszaélésekkel az elmúlt években, így várhatóak újabb perek.

Újabb négy nő vádolja Harvey Weinsteint nemi erőszakkal
Egyikük 17 éves volt az eset idején.

Az áldozatok egy tíz fős csoportja most peren kívüli megállapodást kötött, melynek keretében Weinsteinék cége 18,875 millió dollárt, vagyis megközelítőleg 6 milliárd forintot fizet nekik. A megállapodás még bírósági jóváhagyásra vár.

A pénzből állítólag egy alapot is létre fognak hozni, amely a producer áldozatait segíti majd abban, hogy bizalmas körülmények között megoszthassák kárpótlást igényelhessenek sérelmeikért. Ennek ellenére többen nem értenek egyet a döntéssel, a Weinstein több vádlóját képviselő Douglas H. Wigdor és Kevin Mintzer például a túlélők teljes elárulásának nevezték a megállapodást, mivel szerintük a producernek ennek keretében nem kellett semmiféle felelősséget vállalnia tetteiért.

Kiemelt kép: Angela Weiss/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik