Kultúra

Alföldi Róbert újra letette színművészetis gólyaesküjét

A héten sokan felszólaltak Színház- és Filmművészeti Egyetem rohamtempóban tervezett alapítványi átalakítása ellen, a nagy múltú intézmény autonómiáját féltve. Az egykori diákok például videósorozatban állnak ki az egyetem mellett. Halász Judit, Bezerédi Zoltán, Olasz Renátó, Kiss Imre, Király Dániel vagy Tasnádi Bence pár napja megismételte gólyaesküjét a kamera előtt, azóta viszont újabb nevekkel bővült a lista: többek között Alföldi Róbert, Kerekes Éva, Kovács Patrícia, Vecsei H. Miklós és Vajda Milán is újra, szimbolikusan felesküdött rá, hogy

hazámhoz, Magyarországhoz hű leszek, alkotmányos törvényeit megtartom, minden erőmmel arra törekszem, hogy tanulmányaimat eredményesen végezzem, méltó legyek választott hivatásomhoz, nemzeti kultúránk nagyjainak örökségéhez, a művészeti pálya iránti alázattal és odaadással készülök arra, hogy tehetségemmel és tudásommal az egyetemes emberi értékeket és a magyar kultúra felvirágoztatását szolgáljam.

A tervezett átalakításról és az ezzel kapcsolatos aggodalmakról külön videóban jártuk körbe, amit itt tudnak megnézni:

„Egy operatőr nem tud bal- vagy jobboldalian komponálni”
Alapítványi fenntartásba kerülhet Színház- és Filmművészeti Egyetem is. Az alapítvány kuratóriumát pedig a minisztérium nevezi ki. Az egyetem korábbi és jelenlegi hallgatóival, tanárokkal, és a szenátus által rektornak jelölt rektorhelyettessel beszélgettünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik