Kultúra

Mészáros Béláék Pesti balhéja lesz az első magyar film az újranyitó mozikban

Ugyan az, hogy pontosan mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki a mozik a veszélyhelzyet felszámolása után, egyelőre nem tisztázott, de azt már tudni, hogy melyik magyar film lehet az első, amely nekimegy a járvány utáni mozis piacnak: augusztus 13-án kerül mozikba a Pesti balhé Lóth Balázs rendezésében, Petrik Andrea, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Szabó Simon és Inotay Ákos főszereplésével, Hegedűs D. Géza, Reviczky Gábor és Jászberényi Gábor közreműködésével, mely a rendező szerint

eszement figuráktól hemzsegő, egy őrült képrablás, egy még őrültebb barátság és egy nagy szerelem történetét elmesélő, humorban, helyszínekben, képi megoldásokban is meglepetéseket kínáló film lett, ami így együtt – reményeim szerint – igazán szórakoztató kikapcsolódást nyújt majd a mozikba visszatérő, nevetésre, izgalomra vágyó nézőknek.

Lóth Balázs rendező tavaly nyáron több mint 30, főleg budapesti helyszínen forgatta stábjával a Pesti balhét, dolgoztak a Skála Metró tetején, a Király fürdőben, a Párisi Divatházban, a Filozófusok kertjében, pesti és budai villákban, fővárosi hotelekben és a 150 éves kőbányai pincerendszerben, olykor a víz alatt is. A forgatáson egyébként egy alkalommal mi is jelen lehettünk, itt írtunk az élményről.

Szabó Simont megverték és felgyújtották, de ő akarta így
Nem egy mazochista csoporthoz csatlakozott, csak filmet forgat, Lóth Balázs képrablós vígjátékát. A Pesti balhé forgatásán jártunk.

Lóth Balázs első mozifilmjének forgatókönyvét Kis-Szabó Márkkal és a filmben is látható Inotay Ákossal közösen jegyzi, míg a Pesti balhé fényképezéséért Balázs István Balázs felelt. A film produceri feladatait Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látták el.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik