Kultúra

J.K. Rowling volt férje: Megütöttem a feleségemet, de nem bánom

Miután J.K. Rowling szerdán egy blogbejegyzésben leírta, hogy első házasságában ő is családon belüli erőszak áldozata volt, a Sun megszólaltatta az írónő első férjét és Jessica nevű lány apját, a portugál Jorge Arantest, akivel Portóban éltek együtt. A korábban televíziós újságíróként dolgozó Arantes beismerte, hogy egyszer megütötte a feleségét, de azt tagadta, hogy rendszeresen bántalmazta volna: „Megpofoztam Joanne-t – de nem volt tartós abúzus. Azt nem sajnálom, hogy megpofoztam” – mondta Portóban az őt kérdező újságíróknak. Arantes tíz éve már beszélt egyszer arról, hogy megütötte a feleségét azon az éjszakán, amikor utóbbi bejelentette, hogy elhagyja őt.

J. K. Rowlingot transzfóbia miatt feszítik keresztre, korábban a homofóbok mentek neki
J. K. Rowlingot egyre többen és egyre hangosabban támadják, amiért – a tiltakozók szerint – transzfób megnyilvánulásokat tett. Az írót korábban a homofóbok támadták, mert a sokszínűség büszke szószólója volt.

J. K. Rowling azután írt erről, hogy transzfóbiával vádolták meg egy Twitter-posztja miatt, az ügyről részletesen itt írtunk.

Kiemelt kép: John Phillips/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik