Kultúra koronavírus

Benkő László: „A koronavírus-járványnak köszönhetem, hogy életben vagyok”

Benkő Lászlónak, az Omega 76 éves billentyűsének életveszélyes belső vérzése volt, ami után több mint egy hétig volt infúzión – írta meg a Blikk.

Magam sem hittem, amikor az orvosok elmondták, hogy a gyomrom és a nyelőcsövem vérzése hozzávetőleg két hónapja kezdődhetett, és valósággal ledermedtem, amikor közölték, hogy két és fél liter vér hiányzott belőlem, mert hozzávetőleg öt liter a teljes vérmennyiségem. Ha aznap nem jövök be a klinikára, másnap arra ébredhettem volna, hogy meghaltam, mert még 1-2 deci vér elszivárgása végzetes lett volna

– mondta a lapnak a zenész, aki szerint tulajdonképpen a koronavírus-járványnak köszönheti, hogy életben maradt, mert, ugyan a fertőzést nem kapta el, de olyan erős volt benne a félsz, hogy emiatt ment be időben a kórházba.

Miután kiderült, hogy a fertőzés elkerülte, viszont ijesztően alacsony a vérnyomása, tovább vizsgálgatták, így jutottak el a belső vérzéshez, amit kezeltek.

Az orvosok majdnem elájultak, amikor megtudták, hogy 25 különféle gyógyszert szedtem. Videótelefonos konzíliumot tartottak, majd a pirulák számát hétre redukálták. Ennél többet egyszerre nem szedhetek, de közvetlen telefonszámot is kaptam a belgyógyászatra, amit éjjel-nappal hívhatok, ha megint valami gond lenne. Még mindig nem érzem magam elég erősnek, de bizakodó vagyok, és tömöm magamba a céklát meg a cseresznyét, persze, nem egyszerre – és pépesítve –, mert a gyomromat még kímélnem kell

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik