Kultúra

Házimozi: Most jön jól igazán az Egynyári kaland

Szerdai ajánlatunk egy könnyed, balatoni tinisorozat, ha már ez a nyár úgyse lehet ugyanolyan.

Ha már a kiülős tavasz elmaradt, talán egy megkésett balatoni nyárban még bízhatunk. Addig meg pont jó, hogy készült egy olyan sorozat, mint az Egynyári kaland. A sorozatpiacos podcastünkben, a Sorozatlövőben többször boncolgattuk, hogy milyen jó lenne, ha a közmédia nagyobb szeletet hasítana magának a magyar sorozatgyártásból. Az Egynyári kaland egy jó példa arra, milyen szuper lehet a végeredmény, ha nincs nyomás a készítőkön, hogy milyen számokat kell a végén produkálni.

Az Egynyári kaland tökéletes időtöltés a szórakozási lehetőségek hiányában: az elejétől a végéig visszanézhetjük, hogy alakult a szereplők élete a balatoni szerelmektől a felnőtté válásig. Az alapcsapatot Péter (Vécsei H. Miklós), Bence (Rubóczki Márkó), Zsófi (Schmidt Sára), Dóra (Dobos Evelin) és Fanni (Döbrösi Laura) alkották, de aztán változott a felállás. A sorozatban szerepet kapott A Viszkisből ismert Szalay Bence, Walters Lili és Király Dániel is.

Minden úgy kezdődött, hogy két budapesti srác és három budapesti lány egy szálláson töltötte a nyarat Füreden, hogy a munka mellett ki tudják használni az érettségi utáni szünetet. A nyaruk persze nem múlt el szerelmek és csalódások nélkül, ráadásul a legjobb, hogy évadról évadra fejlődött az Egynyári kaland.

Egy sekélyes ifjúsági sorozatból tényleg minőségi tartalom lett, amit leginkább az Aranyéletben is dolgozó Zomborácz Virágnak köszönhetünk.

Sőt Walters Lili Antilope Kiddel közös, az Egynyári kalandhoz felvett számai önmagukban is megállják a helyüket.

Az Egynyári kaland összes részét vissza lehet nézni a Médiaklikken. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik