Kultúra koronavírus

Virtuális kiállításon idézhetjük fel a rendszerváltást

A Közös időnk ’89-90 című tárlat  a Nemzeti Múzeumban az online térben nyílik újra. A közösségi kiállítás javarészt a több mint ötven felajánló tárgyain keresztül emlékezik a magyarországi rendszerváltás időszakára, ezt egészítik ki a Nemzeti Múzeum gyűjteményi darabjai.

A Magyar Nemzeti Múzeum Nobel-termében megrendezett kiállítás jelen pillanatban is Csipkerózsikaként várja a mielőbbi újranyitást. Az adományozókat, kölcsönzőket, a projektet támogató közösségeinket azonban nem szeretnénk megfosztani a közösen létrehozott kiállítás élményétől

– közölte az Magyar Nemzeti Múzeum az MTI-vel

A múzeum 2019. január 28-án biztatta arra a látogatókat, hogy osszák meg a saját történeteiket, majd február 28-án megnyílt a kiállítás, ami csak pár hétig fogadhatta az érdeklődőket. Most egy virtuális térben, az MNM Esztergomi Vármúzeumának a nagytermében várnak mindenkit, és a helyszínváltozással is azt akarják jelezni, hogy az analóg és a virtuális megoldás két külön élményt jelent. A megnyitót Varga Benedek, a múzeum főigazgatója tartja május 18-án, a múzeumok világnapján az MNM Facebook-oldalán.

Kiemelt kép: Mónus Márton / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik