Kultúra a világ egy fura hely

Vászon helyett kenyérre fest egy japán művész

Ehető, bár nem feltétlenül finom portrék és festmények készülnek a konyhájában.

A Tokióban élő Manami Sasaki napjai hosszú évek óta a művészetek körül forognak, a kezdeti festmények, grafikák, valamint ceruza- és krétarajzok után azonban óriásit váltott: egy szelet toastkenyérre kezdett különböző képeket festeni.

A szigorúan ehető hozzávalókból készülő munkákat Instagram-oldalára tölti fel, most pedig ezek közül mutatunk be néhány érdekes darabot.

Cseresznyevirágzás (csokoldé, áfonyalékvár)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on Apr 24, 2020 at 8:37pm PDT

Zen kert (tejföl dió, matcha)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on Apr 25, 2020 at 4:48am PDT

A törött kerámiák aranyporral és gyantával való javítását (kintsugi) idéző darab (tejföl, ehető aranylevél, ketchup)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on Apr 26, 2020 at 8:34pm PDT

Ikko Tanaka 1981-ben készített ikonikus plakátja, a Nihon Buyo (tejföl, algalap, paradicsom, bazsalikom, paprika, lilakáposzta, ketchup)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on Apr 27, 2020 at 5:40am PDT

A Hanafuda kártyák egy lapja, daruval (tejföl, kék hínár, alga, tőkehalikra, miniparadicsom)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on Apr 30, 2020 at 5:14pm PDT

Jelenet nőalakkal (tejföl, szárított hal, tintahal, lazac, sajt, lilakáposzta, garnélarák, kékalga)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on May 3, 2020 at 10:57pm PDT

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik